Presedintele american Donald Trump a precizat duminica, intr-un comunicat, ca decretul care vizeaza inchiderea frontierelor americane pentru anumiti refugiati si straini nu ii vizeaza in mod special pe musulmani. Precizarile vin in contextul in care, la nivel mondial, se inregistreaza un val de critici la adresa noului lider de la Casa Alba, scrie Agerpres, citand AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Pentru ca lucrurile sa fie clare, nu este vorba despre o interdictie vizandu-i pe musulmani, asa cum mass-media informeaza in mod fals. Nu are nimic de-a face cu religia, este vorba despre terorism si securitatea tarii noastre", sustine Donald Trump.

Donald Trump a subliniat ca cele 7 tari afectate de interdictie (Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen) figureaza pe o lista de tari utilizata si sub administratia Obama: persoanele care au efectuat calatorii acolo in ultimii 5 ani nu mai au dreptul de a reveni in SUA fara viza.

Donald Trump a mai aratat ca, in anul 2011, administratia Obama a suspendat eliberarea vizelor pentru refugiatii irakieni pentru o perioada de 6 luni.

"Sunt peste 40 de tari in lume cu o majoritate musulmana care nu sunt afectate de acest decret", a subliniat liderul de la Casa Alba.