Treizeci de presupusi membri ai Al-Qaida, sapte femei si trei copii, au fost ucisi duminica in primul raid major efectuat in Yemen de catre Statele Unite ale Americii, de la venirea la putere a lui Donald Trump, potrivit unui oficial yemenit, citat sub rezerva anonimatului de France Presse, informeazaAgerpres.

In aceasta operatiune au fost implicate drone si elicoptere Apache la Yakla, in provincia Bayda (centrul Yemenului), a adaugat responsabilul citat, al carui bilant a fost confirmat AFP de surse tribale.

Drone si elicoptere Apache, echipate cu mitraliere grele, au vizat pozitii ale Al Qaida situate intr-o scoala, intr-o moschee si intr-un spital, a declarat acelasi oficial yemenit.

Cu putin timp inainte, surse tribale si locale indicasera ca raidul a vizat, de asemenea, resedintele a trei lideri tribali avand legatura cu Al Qaida.

Potrivit surselor, fratii Abdelraouf si Soltan al-Zahab, precum si Saif Alawai al-Jawfi, cunoscuti pentru legaturile lor cu reteaua jihadista Al Qaida, au fost ucisi in aceste raiduri.

Alti doi frati al-Zahab fusesera de asemenea eliminati in trecut in atacuri cu drone.