Presedintele Donald Trump va cauta sa impuna o taxa de 20% asupra bunurilor importate din Mexic si va folosi aceste venituri pentru a construi zidul de la frontiera cu Mexicul, a anuntat un purtator de cuvant al Casei Albe, relateaza BBC News, citat de News.ro.

Acest plan a fost anuntat dupa ce presedintele mexican Enrique Pena Nieto si-a anulat vizita la Washington prevazuta pe 31 ianuarie, in cadrul unei dispute declansate de problema cu privire la cine va plati zidul. Trump a semnat miercuri un ordin executiv in vederea construirii zidului la frontiera de sud a Statelor Unite cu Mexicul.

Obligarea Mexicului sa plateasca pentru acest zid a fost o promisiune-cheie din campania miliardarului populist. Sean Spicer, un purtator de cuvant al Casei Albe a declarat pentru presa ca presedintele a discutat acest plan cu congresmeni si ca acestia vor sa-l introduca intr-un pachet de reforme fiscale pe care Congresul il are in vedere. El a declarat ca o asemenea taxa ar putea sa genereze venituri de aproximativ zece miliarde de dolari pe an.