Mai mult de o mie de oameni au demonstrat miercuri seara la New York pentru a denunta masurile anti-imigratie ale noului presedinte Donald Trump. Demonstrantii din toate mediile s-au adunat dupa ora locala 05:00 (22.00 GMT), in parcul Washington Squar, la sud de Manhattan.

"Nicio interdictie! Niciun perete! New York-ul este pentru toata lumea!", au scandat participantii la eveniment, care au ocupat aproape intregul spatiu din parc, scrie AFP.

Multe pancarte aveau lozinci care cereau respectarea drepturilor musulmanilor si continuarea gazduirii refugiatilor din Siria si din alte tari musulmane afectate de conflicte.

"Este intr-adevar infricosator", a declarat Thariha Choudbury, un musulman originar din Bangladesh. "De cand el (Trump) a fost ales, eu chiar simt ca islamofobia a crescut, iar acest lucru poate continua pentru ca a dat putere rasistilor din aceasta tara".

"Sunt casatorita cu un imigrant, prietenii mei sunt imigranti (...) Suntem un oras de imigranti, iar noi trebuie sa aparam comunitatile noastre", a declarat la randul sau o femeie venita la protest.