Ministrul bulgar responsabil cu gestionarea dezastrelor, care a fost criticat pentru boicotarea eforturilor de deszapezire dupa ce vremea nefavorabila a provocat haos in tara, s-a grabit sa acuze "alte institutii si pe calatori" pentru probeleme din trafic, transmite Novinite.com.

In primele sale declaratii pe aceasta tema, ministrul Emel Etem a afirmat ca institutia insarcinata cu reteaua de drumuri nu si-a facut treaba "in mod clar", in timp ce Agentia de Protectie Civila, pe care ea o conduce, este prost echipata pentru operatiuni de salvare.

De ce sa nu mi se permita sa ma bucur de vacanta asa cum fac si alti oameni?

Miistrul bulgar insarcinat cu gestionarea dezastrelor

"La urma urmei, fiecare persoana trebuie sa-si asume responsabilitatea propriei sigurante cand pleaca la drum in conditii meteo nefavorabile", a declarat oficialul bulgar, intr-un interviu pentru postul national de televiziune acordat dintr-o statiune de schi de lux.

Intrebata daca ar trebui sa-si scurteze vacanta pentru a se ocupa de criza din tara, sefa agentiei a declarat: "De ce sa nu mi se permita sa ma bucur de vacanta asa cum fac si alti oameni?".

La cateva ore dupa ce ninsori puternice au paralizat Bulgaria, Ministerul Situatiilor de Urgenta a emis un comunicat in care sustine ca e responsabil cu salvarea oamenilor, nu cu curatarea drumurilor.

Sute de oameni blocati in zapada pe drumurile din Bulgaria s-au plans ca au fost abandonati ore in sir in frigul patrunzator.