Fostul ministru al educatiei Benoit Hamon, in varsta de 39 de ani, este considerat castigatorul ultimei dezbateri televizate a candidatilor de stanga care lupta pentru un loc la alegerile prezidentiale de anul viitor, din Franta, informeaza Reuters, citeaza Agerpres.

Un sondaj de opinie realizat de agentia Elabe imediat dupa dezbaterea de joi arata ca 29% dintre alegatori il considera pe Hamon cel mai convingator, in timp ce 28% il prefera pe fostul ministru al educatiei Arnaud Montebourg, iar 21% pe fostul premier Manuel Valls.

In randul alegatorilor de stanga, preferintele sunt 34% pentru Hamon, 24% pentru Valls si 23% pentru Montebourg.

Sapte candidati, dintre care trei socialisti, isi disputa pozitia de candidat unic al stangii, o "cupa cu otrava", potrivit Reuters, avand in vedere mostenirea actualului presedinte, socialistul Francois Hollande. Duminica, stanga va organiza alegeri primare, iar primii doi clasati se vor confrunta in turul al doilea pe 29 ianuarie.

Castigatorul, indiferent care ar fi, este creditat cu sanse minime de a trece de primul tur al alegerilor prezidentiale, pe 23 aprilie. In turul al doilea, pe 7 mai, se vor confrunta cel mai probabil conservatorul Francois Fillon si reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen.