Hotelul Rigopiano din regiunea Abruzzo din centrul Italiei a fost lovit de o avalansa noaptea trecuta, presa italiana scriind ca exista morti, insa nu se cunoaste numarul acestora. In hotel se aflau in momentul avalansei in jur de 30 de oameni, scrie Reuters.

Hotelul Rigopiano acoperit de zapadaFoto: AGERPRES

---------------------------

Ora 21:38 S-a confirmat moartea a doua persoane, a declarat agentiei DPA o sursa oficiala. Pe de alta parte, agentia de stiri italiana ANSA anuta ca au fost recuperate trei cadavre si a fost localizat inca unul, care nu a putut fi deocamdata extras.

Seful Departamentului de Urgenta pentru Protectie Titti Postiglione a anuntat si salvarea a doua persoane, informeaza Agerpres, citand DPA.

Ora 17:58: Echipele de salvare au scos trei cadavre din hotelul lovit de o avalansa in centrul Italiei, anunta Corriere della Sera

Echipele de salvare au scos trei cadavre din hotelul lovit de o avalansa in centrul Italiei, in timp ce alte peste 20 de persoane sunt date disparute, relateaza Corriere della Sera, citat de News.ro. Autoritatile au demarat o ancheta pentru omucidere din culpa in urma tragediei.

Ora 14:37: O romanca si cei doi copii ai sai, dati disparuti in urma avalansei din Italia. Se crede ca acestia s-ar afla in Hotelul Rigopiano

Ora 11:00: A fost gasit primul cadavru. "Sunt multi morti", .(Il Messaggero)

Ora 10:57: In hotel se aflau, in momentul avalansei, 20 de turisti si 7 angajati. (sursa: Il Messaggero).

"Aproximativ 30 de persoane sunt date disparute - oaspeti si angajati ai Hotelului Rigopiano din Farindola", a declarat Fabrizio Curcio, seful Departamentului de protectie civila din Italia, citat de presa italiana.

Avalansa survine dupa ce mai multe cutremure cu magnitudinea peste 5 grade s-au produs miercuri in centrul Italiei, in zona devastata deja de seismele din vara si toamnaanului trecut.

Avalansa s-a produs langa Pescara, in centrul Italiei: