Presedintele rus Vladimir Putin a criticat marti ceea ce a numit incercarile de a delegitimiza victoria electorala "convingatoare" a lui Donald Trump prin relatari despre presupuse intalniri ale acestuia cu "prostituate" la un hotel din Moscova, relateaza Agerpres citand agentia EFE. In opinia liderului de la Kremlin astfel de relatari fiind emblematice pentru "nivelul considerabil al degradarii elitei politice in Occident, inclusiv in Statele Unite".

Euromaidan - micFoto: AFP / Mediafax

"Am impresia ca, dupa modelul incercat la Kiev, sunt dispusi sa puna la cale un 'Maidan' la Washington pentru a nu-l lasa pe Trump sa fie investit" ca presedinte, a spus Putin la o conferinta de presa desfasurata la Moscova, aluzie la revolta din Ucraina ce l-a inlaturat de la putere pe presedintele prorus Viktor Ianukovici.

Liderul de la Kremlin a subliniat ca in SUA continua "lupta politica agresiva", desi alegerile prezidentiale s-au incheiat cu "victoria convingatoare" a lui Trump. "Din punctul meu de vedere, aceasta lupta are mai multe obiective, probabil mai multe decat banuim, dar unele sunt evidente. Primul este sa conteste legitimitatea presedintelui ales al SUA", a indicat Putin.

In opinia sa, al doilea obiectiv urmarit de adversarii lui Donald Trump este "sa-l lege de maini si de picioare pe presedintele ales pentru ca el sa nu-si poata indeplini promisiunile facute poporului nord-american in timpul campaniei electorale, atat cele de politica interna cat si cele care privesc scena internationala".