Postul britanic de televiziune Sky a anuntat ca renunta la difuzarea unui episod pilot din cadrul unui serial de comedie din cauza criticilor primite cu privire la parodierea lui Michael Jackson, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Dupa difuzarea de joi a trailer-ului episodului pilot in care actorul britanic Joseph Fiennes interpreteaza rolul Regelui Pop, fiica regretatului muzician si-a exprimat pe Twitter dezgustul fata de "parodierea jalnica" a tatalui sau. "Sunt incredibil de ofensata de aceasta, asa cum sunt sigura ca sunt o multime de alti oameni, si sincer ma face sa vomit", a scris pe reteaua de socializare Paris Jackson, in varsta de 18 ani.

Fiennes, in varsta de 46 de ani, a declarat inainte de inceperea productiei serialului ca a fost "socat" ca a luat rolul, fiind un londonez alb, din clasa de mijloc.

Paris a revenit ulterior pe Twitter publicand un clip video cu tatal ei in care acesta spune, in timpul interviu: "Imi stiu rasa, nu trebuie decat sa ma uit in oglinda. Stiu ca sunt negru".

Sky Arts a aratat intr-o declaratie ca a luat decizia de a nu difuza episodul tinand cont de ingrijorarile exprimate de rudele apropiate ale lui Michael Jackson, mai arata sursa citata.

Episodul pilot se baza pe o presupusa calatorie cu masina a lui Jackson pe care acesta ar fi facut-o de la New York la Los Angeles cu Elizabeth Taylor si Marlon Brando dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Sky descrie "Urban Myths" drept o "colectie de comedii originale care privesc povesti remarcabile ale unor celebre personaje istorice, artistice si culturale, care e posibil sa nu fi avut loc in viata reala".