O femeie din Nevada a murit dupa ce a fost infectata cu o superbacterie rezistenta la toate antibioticele existente in Statele Unite ale Americii, a anuntat Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC), citat de The Telegraph.

AntibioticeFoto: Dreamstime.com

Pe aceasta femeie, care a murit in septembrie, au fost testate in zadar 26 de antibiotice diferite.

Aceasta avea 70 de ani si a revenit recent in SUA dintr-o vizita in India potrivit CDC. Femeia fusese internata in mai multe randuri dupa ce a revenit in SUA ajungand la jumatatea lunii august in spitalul din Nevada.

Dupa o saptamana, medicii au anuntat autoritatile ca niciun medicament nu poate opri raspandirea bacteriei.

"A fost testat tot ce e disponibil in SUA si nimic nu a fost eficient", a afirmat dr Alexander Kallen, unul dintre autorii raportului CDC, pentru Stat, un site de stiri medicale care a scris primul despre descoperirea superbacteriei.

Mostra trimisa CDC continea New Delhi metallo-beta-lactamase (NDM), o enzima ce face bacteriile rezistente la o gama larga de antibiotice.

O alta superbacterie a fost detectata anul trecut la patru pacienti din SUA. Aceasta era rezistenta chiar si la colistina, considerata in prezent drept ultima linie de aparare impotriva superbacteriilor.