Jeff Bezos, directorul fondator al gigantului distributiei online Amazon, a cumparat pentru 23 de milioane de dolari ceea ce ar putea fi cea mai mare resedinta privata din capitala americana, scrie The Washington Post, preluat de AFP.

Casa lui Jeff Bezos din WashingtonFoto: Captura Washington Post

Cotidianul, detinut de Jeff Bezos, scrie joi ca directorul Amazon este cumparatorul anonim al fostului Muzeu al Textilelor din Washington, o structura de 2.500 metri patrati cu o gradina de 650 metri patrati.

Proprietatea include doua case istorice folosite timp de decenii pentru muzeu. Agentiile imobiliare insarcinate cu vanzarea sugerau ca locuinta poate fi folosita ca ambasada sau scoala privata.

Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere evaluata de Forbes la 70 de miliarde de dolari, ar fi platit cash.

Acesta ar avea intentia sa-si mentina resedinta principala la Seattle, unde Amazon are sediul, si sa utilizeze aceasta locuinta atunci cand viziteaza capitala, alaturi de sotia sa si de cei patru copii ai lor, sau pentru receptii, arata Washington Post, care citeaza "o persoana la curent cu tranzactia".

Aceasta proprietate este situata in cartierul Kalorama unde se afla numeroase ambasade iar Bezos va avea ca vecini familia Obama si fiica presedintelui ales, Ivanka Trump, si sotul sau Jared Kushner.

Proprietea cuplului Kushner-Trump are o suprafata mai modesta, de 630 metri patrati, potrivit New York Times.

Familia Obama ar urma sa plateasca, potrivit presei, o chirie lunara de 22.000 de dolari pentru viitoarea sa resedinta, care are 8 camere si 9 bai si este evaluata la 6 milioane de dolari.