China si Rusia au convenit o serie de masuri neprecizate contra preconizatei desfasurari a sistemului american antiracheta THAAD in Coreea de Sud, relateaza vineri EFE care preia agentia chineza Xinhua.

"Contramasurile" vor fi indreptate spre "salvgardarea intereselor Chinei si Rusiei si echilibrul strategic in regiune", potrivit unei declaratii emise la finalul unei reuniuni bilaterale asupra securitatii, potrivit Agerpres.

Reuniunea, gazduita de Moscova, a reiterat preocuparea Chinei si Rusiei fata de desfasurarea sistemului defensiv al SUA, care urmareste sa contracareze amenintarea unui posibil atac nord-coreean.

SUA si Coreea de Sud au anuntat in iulie un acord de instalare a sistemului antiracheta dupa ultimele teste cu rachete si incercari nucleare ale regimului de la Phenian.

Respectiva decizie a generat imediat opozitia rusa si chineza. Intre alte capacitati tehnice ale sistemului THAAD, radarul sau de banda X poate patrunde pe teritoriile Chinei si Rusiei, noteaza EFE.

De aceea, cele doua tari au cerut din nou Washingtonului si Seulului sa puna capat proiectului de desfasurare a sistemului antiracheta pe teritoriul sud-coreean.