Rusia si Turcia au semnat un acord care reglementeaza mecanismele de "coordonare" a loviturilor lor aeriene in Siria atunci cand cele doua tari vizeaza "tinte teroriste", a anuntat joi ministerul rus al Apararii, citat de AFP.

Delegatiile celor doua state, care au negociat luna trecuta un armistitiu in Siria, s-au intalnit joi, la Moscova, pentru consultari asupra cooperarii in lupta contra gruparii Stat Islamic (SI), a precizat ministerul.

"Documentul defineste mecanismele de coordonare si cooperare intre aviatiile rusa si turca in timpul loviturilor contra tintelor teroriste, precum si actiunile intreprinse de parti pentru a evita incidente atunci cand avioanele si dronele se gasesc in spatiul aerian sirian", a indicat acesta.

Moscova si Ankara au sustinut impreuna luna trecuta un armistitiu intre guvernul sirian si gruparile rebele, care a intrat in vigoare pe 30 decembrie si a fost respectat in mari parti din tara, desi incidente continua sa se produca in zone apropiate de Damasc, potrivit Agerpres.