Documente clasificate prezentate saptamana trecuta presedintelui ales al SUA, Donald Trump, de catre serviciile secrete americane includ relatari conform spioni rusi spun ca au informatii compromitatoare despre Trump, transmite marti postul CNN, potrivit Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres

Afirmatiile fac parte dintr-un document de doua pagini pe care oficialii din cadrul serviciilor de informatii l-au prezentat atat presedintelui ales, cat si presedintelui in exercitiu. Raportul vizeaza amestecul Rusiei in alegerile din noiembrie 2016, relateaza CNN, care citeaza surse direct familiarizate cu aceste informari, citeaza Agerpres.

Referirile la hackerii rusi provin, in parte, din documente ale unui fost agent britanic de informatii, ale carui activitati anterioare sunt considerate drept "credibile" de catre serviciile americane de informatii, mai indica sursa citata.

Documentul mai arata ca in timpul campaniei au avut loc schimburi constante de informatii intre apropiatii lui Trump si intermediari ai guvernului rus.

Serviciile secrete americane apreciaza ca Rusia a avut informatii sensibile despre ambii candidati la prezidentiale, dar nu le-a folosit decat pe cele care au avut potentialul de a afecta imaginea candidatei democrate, Hillary Clinton.