Un traficant de persoane a abandonat in ger 19 migranti, inclusiv cinci copii, intr-o parcare din sudul Germaniei. El a fugit apoi de la locul faptei, a anuntat duminica politia germana, potrivit agentiei Reuters, citata de News.ro.

Oamenii erau inghetati de frig cand serviciile de urgenta au ajuns la ei. Ei au fost abandonati apropiere de Brannenburg, aproape de granita cu Austria.

Migrantii, care nu aveau pasapoarte, au spus ca sunt originari din Irak, Iran si Siria. Ei au declarat ca au platit intre 500 si 800 de euro de persoana pentru a fi dusi dintr-un centru pentru refugiati din Italia pana in Germania.

Autoritatile au anuntat intr-un comunicat ca il cauta pe traficantul de persoane, care conduce o camioneta cu numere de inmatriculare britanice.

Patru dintre copiii migranti au fost preluati de serviciile sociale, iar restul solicitantilor de azil au fost dusi la un centru de primire.

Politica usilor deschise implementata de cancelarul Angela Merkel a atras circa 1,1 milioane de refugiati din Siria, Irak, Afganistan si alte tari, de la mijlocul anului 2015.

Fluxul s-a redus semnificativ in ultima perioada, insa aliatii bavarezi conservatori ai lui Merkel vor introducerea unui plafon anual de refugiati - o cerere refuzata de Merkel.