Rusia a anuntat ca portavionul Amiral Kuznetzov se va intoarce din Siria, transmite agentia rusa Interfax, citata de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Potrivit deciziei Comandantului Suprem al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, Vladimir Putin, ministerul rus al apararii incepe sa-si reduca prezenta militara din Siria”, a declarat seful Statului Major, Valery Gerasimov.

Flota navala, condusa de portavionul Kuznetsov va fi prima care se va intoarce din Siria.

Primele bombardamente din Siria efectuate de avioane de pe portavion au inceput la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.

Avioane de vanatoare-bombardiere care au decolat de pe portavionul rusesc Amiralul Kuznetsov, aflat in Mediterana, au inceput in noiembrie bombardarea pozitiilor unor grupari jihadiste din Siria.

Pe 5 decembrie, un avion de vanatoare Suhoi 33 s-a prabusit in mare dupa ce a ratat apuntarea pe portavionul Amiral Kuznetov, amplasat in Marea Mediterana pentru a sustine operatiunile militare ale Rusiei in Siria.

De asemenea, pe 14 noiembrie, un alt avion se prabusise in mare cand incerca sa apunteze.

Din 30 septembrie 2015, Rusia efectueaza lovituri aeriene pentru a sustine trupele regimului Bashar al-Assad, al carui principal aliat este.