Autoritatile belgiene au anuntat miercuri noaptea ca atacatorul tunisian Anis Amri a ajus la Bruxelles in ziua de 21 decembrie, in jurul orei locale 19.00 (20.00 ora Romaniei), cu un tren care plecase din Amsterdam, potrivit News.

Camerele de supraveghere din incinta Gare du Nord din Bruxelles indica faptul ca jihadistul era inarmat si a ramas in cladire pana in jurul orei locale 21.00. Carabinierii italieni l-au ucis pe tunisian doua zile mai tarziu in urma unui schimb de focuri din apropierea garii din Milano, transmite Le Soir.

"In contextul investigatiei judiciare lansata de Biroul Federal de Procuratura in urma atentatului de la 19 decembrie din Berlin, Politia Federala a Cailor Ferate din Bruxelles, in colaborare cu SNCB, au urmarit inregistrarile video de la Gare du Nord", a explicat procurorul federal din Belgia.

Anis Amri a parcurs pana la 1.000 de kilometri de la Berlin la Milano. Insa, atacatorul tunisian nu a riscat in niciun moment sa fie detectat de autoritatile europene in timpul calatoriei sale, desi a utilizat mai multe autobuze si trenuri pentru a trece dintr-o tara in alta, fiind recunoscut abia de carabinierii din Milano.

Potrivit autoritatilor belgiene, Anis Amri era inarmat si a ramas pentru aproximativ doua ore in incinta Gare du Nord din Bruxelles.

Procurorii au evitat sa prezinte mai multe detalii cu privire la actiunile urmatoare ale jihadistului tunisian "in interesul investigatilor care sunt in desfasurare in Belgia si Germania".

Tanarul tunisian a traversat inarmat mai multe granite europene in urma atacului de la targul Breitscheidplatz. Un numar de 12 persoane si-au pierdut viata, iar alte 56 au fost ranite dupa ce jihadistul a condus un camion in multimea de la un targ de Craciun din metropola Berlin.