Donald Trump a anuntat marti, intr-un mesaj pe Twitter, ca va organiza prima sa conferinta de presa in calitate de presedinte ales al Statelor Unite la data de 11 ianuarie, la New York. "Voi tine o conferinta de presa generala, la 11 ianuarie, in N.Y.C. Va multumesc", a scris el, marti seara, intr-un mesaj pe reteaua de socializare.

Magnatul imobiliar, care trebuie sa preia indatoririle prezidentiale la 20 ianuarie, a avut initial planificata o conferinta de presa pentru 15 decembrie.

El era asteptat sa dea detalii cu privire la modul in care intentioneaza sa renunte, pe timpul presedintiei sale, la a gestiona imensul sau imperiu imobiliar pentru a evita orice conflict de interese.

Dar aceasta conferinta de presa, anunta la sfarsitul lunii noiembrie, a fost in cele din urma amanata, presedintele republican ales anuntand ca se va adresa presei, in ianuarie, inainte de preluarea mandatului, dar fara a specifica o data.

De la alegerea sa la 8 noiembrie 2016, Donald Trump a acordat cateva interviuri, inclusiv pentru New York Times, dar nu a facut nicio conferinta de presa, preferand sa se exprime pe contul sau de Twitter sau prin comunicate de presa. Ultima sa conferinta de presa a fost in luna iulie 2016.