Perchezitii vizand doua cunostinte ale tunisianului Anis Amri, presupusul autor al atentatului de la Berlin, au avut loc marti in capitala germana, a anuntat seara parchetul antiterorist, in cursul carora nu au fost operate arestari, in cadrul cautarii unor posibili complici, relateaza AFP citata de news.ro.

Una dintre perchezitii a vizat un camin pentru solicitanti de azil in care locuieste un tunisian in varsta de 28 de ani, prezentat ca "suspect".

"El il cunostea pe Anis Amri cel putin de la sfarsitul lui 2015 si era in continuare in contact cu el cu putin timp inainte de atentat, astfel incat exista suspiciunea ca suspectul ar fi putut fi informat in legatura cu planul de atentat sau ca l-ar fi putut ajuta pe Anis Amri", a precizat parchetul intr-un comunicat.

O a doua perchezitie a avut loc intr-un apartament din Berlin in care locuia un fost colocatar al presupusului autor al atentatului soldat cu 12 morti.

Si acesta ar fi fost in contact cu Amri inainte de atentat, potrivit parchetului, care preconizeaza sa prezinte miercuri dupa-amiaza progresele inregistrate in ancheta.

Anis AMri a fost ucis in Italia dupa trei zile de fuga.

Ancheta incearca sa stabileasca daca a fost ajutat de complici in timpul sau dupa atacul cu camion de pe 19 decembrie.

Pana in prezent, nu a fost operata vreo arestare.

Un tunisian a fost retinut, o scurta perioada de timp, saptamana trecuta, dupa care a fost eliberat.