Politia antiterorista turca a efectuat in noaptea de luni spre marti o noua operatiune la Istanbul, in timp ce continua cautarile pentru gasirea autorului atentatului din noaptea de Anul Nou, in care au fost ucise 39 de persoane, scrie Agerpres, citand DPA. Potrivit presei locale, politia a impus blocaje rutiere in timpul operatiunii, la care au luat parte si elicoptere. Nu au fost furnizate informatii despre eventuale arestari. Intre timp, autoritatile au difuzat noi imagini in care fata suspectului pentru atacul din noaptea de Anul Nou apare foarte clar, precum si imagini inregistrate cu camerele de supraveghere.

Atac armat la IstanbulFoto: Captura YouTube

Agentia de presa Anadolu a relatat anterior ca 8 suspecti au fost retinuti in legatura cu atacul din clubul de noapte Reina de pe malul Bosforului.

Printre acestia nu se afla insa si atacatorul, care a reusit sa fuga dupa ce a deschis focul in clubul Reina.

Organizatia jihadista Statul Islamic a revendicat, luni, responsabilitatea pentru atentat, sustinand ca acesta a fost intreprins la ordinul liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

Autoritatile turce considera ca atacatorul are legaturi cu organizatia jihadista Statul Islamic si ar putea fi origine kargaza sau uzbeka, a scris luni cotidianul Hurriyet. Potrivit publicatiei, atacatorul ar putea avea legaturi cu celula care a comis triplul atentat sinucigas din iunie de pe aeroportul din Istanbul, soldat cu 47 de morti si atribuit Statului Islamic.