Politia israeliana a inceput sa-l interogheze, luni seara, pe premierul Benjamin Netanyahu, suspectat ca ar fi primit "cadouri ilegale" de la oameni de afaceri, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Radioul public israelian a precizat ca trei anchetatori au sosit in jurul orei locale 18:30 (16:30 GMT) la resedinta lui Netanyahu, situata intr-un cartier luxos din centrul Ierusalimului. Interogatoriul ar urma sa dureze mai multe ore, potrivit presei israeliene.

Mass-media din Israel au dezvaluit ca antreprenori israelieni si straini i-ar fi oferit lui Netanyahu cadouri de o valoare estimata la mai multe zeci de mii de dolari, iar daca aceste acuzatii de confirma, premierul israelian ar putea fi condamnat pentru "abuz de incredere".

Presa israeliana a relatat de asemenea despre existenta unui al doilea dosar, care ar putea presupune acuzatii de coruptie mai grave, insa fara a oferi detalii.

In mesaje postate pe pagina sa de Facebook, Netanyahu a respins luni orice implicare a sa in actiuni ilegale, acuzandu-i pe opozantii sai politici, precum si unele mass-media, ca vor "sa-l inlature nu prin alegeri, cum prevede democratia", ci montand o campanie impotriva sa.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, premierul Netanyahu, la putere din 2009, ramane omul politic pe care israelienii il considera cel mai apt de a conduce tara.

Justitia israeliana poate avea "mana grea" in afaceri de coruptie. Predecesorul lui Netanyahu in functia de premier, Ehud Olmert, ispaseste din februarie 2016 o pedeapsa de 19 luni inchisoare pentru luare de mita.