Premierul israelian Benjamin Netanyahu, suspectat ca a primit "cadouri ilegale" din partea unor oameni de afaceri, urmeaza sa fie interogat luni de politie, scrie presa israeliana, citata de AFP.

Benjamin NetanyahuFoto: Agerpres/AP

Potrivit presei, oameni de afaceri israelieni si straini, apropiati de Benjamin Netanyahu, i-au oferit acestuia cadouri de o valoare estimata la mai multe zeci de mii de dolari, fapte ce i-ar putea aduce o inculpare pentru "abuz de incredere".

Autoritatile au refuzat sa confirme sau sa infirme aceste informatii.

Radioul public anunta ca primul mimnistru a acceptat sa fie interogat "atat cat este necesar" de catre politie, la resedinta sa oficiala din Ierusalim.

In mesaje publicate pe pagina sa de Facebook, premierul a respins toate acuzatiile si si-a acuzat adversarii politici si o parte a presei ca vor sa il alunge de la putere "nu prin alegeri, asa cum prevede democratia".

Politia investigheaza in secret aceste alegeri de opt sau noua luni. Pe baza probelor adunate, politia ar fi obtinut unda verde din partea consilierului juridic al guvernului, care tine loc de procuror general, Avishai Mandelblit, pentru interogarea premierului.