Autoritatile italiene au anuntat ca un politist a fost ranit duminica dimineata dupa ce o bomba ascunsa intr-un pachet postal a explodat in fata unei librarii neo-naziste din Florenta. Se pare ca politistul incerca sa dezamorseze dispozitivul atunci cand acesta explodat, relateaza News.ro.

Fortele antiterorism au descoperit la primele ore ale diminetii pachetul suspect in timp ce patrulau zonele sensibile din Florenta. O echipa de genisti a fost imediat desfasurata in fata librariei, care este condusa de o grupare neo-nazista.

Insa, bomba a explodat in timp ce un politist a incercat sa se apropie de pachet in jurul orei locale 5.30 (6.30 ora Romaniei).

Politistul a fost imediat transportat la un spital din apropiere, unde medicii i-au amputat mana stanga. De asemenea, politistul si-a pierdut vederea la un ochi in urma exploziei.

Anchetatorii inca investigheaza si nu pot specula cu privire la identitatea celor care au plantat bomba.

"Este al treilea atac din ultimul an asupra acestei librarii. Este cu siguranta un atac politic", a declarat presedintele gruparii de extrema-dreapta CasaPound, Gianluca Iannone.

Italia a fost zguduita in anii '70 si '80 de numeroase atentate revendicate de grupari de extrema dreapta sau stanga. In ultimii ani s-au redus considerabil asemenea acte de violenta intre extremisti.