Autoritatile canadiene au arestat duminica dimineata un pilot al companiei low-cost Sunwing. Se pare ca pilotul avea o alcoolemie de trei ori peste limita legala, iar incidentul a avut loc cu doar cateva minute inainte de decolarea aeronavei comerciale din Calgary spre Cancun, relateaza BBC, citat de News.ro.

Cu doua ore inainte de arestarea sa, pilotul canadian a fost detectat cu o alcoolemie de trei ori peste limita legala, insa acesta a reusit sa ajunga in cabina de pilotaj a aeronavei Sunwing.

Aeronava comerciala avea peste 100 de pasageri la bord si a reusit sa decoleze cu un alt pilot spre Cancun.

Angajatii aeroportului au observat ca pilotul se comporta ciudat, iar acesta chiar a lesinat la un moment dat in cabina de pilotaj. Autoritatile aeroportuarea au intervenit si l-au escortat pe pilot in afara aeronavei care se pregatea de decolare.

De asemenea, pilotul a fost pus sub acuzare pentru ca a incercat sa piloteze un avion sub stare de ebrietate.

"Exista potentialul pentru un dezastru, dar pot sa va spun macar atat - posibilitatea ca un pilot al unei mari companii sa decoleze intr-o asemenea stare de ebrietate este destul de redusa, pentru ca exista sisteme de verificare. Exista echipajul de bord si angajatii de la poarta de imbarcare", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Calgary, Paul Stacey.

Acesta nu s-a declarat surprins de faptul ca pilotul a fost arestat inainte de decolare.