Cel putin 23 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 17 sunt date disparute dupa ce un incendiu a izbucnit la bordul unei ambarcatiuni care tocmai plecase dintr-un port din apropiere de Jakarta, a anuntat un oficial indonezian, citat de AFP.

Ambarcatiunea transporta aproximativ 200 de persoane catre insula Tidung, destinatie turistica aflata la circa 50 de kilometri de capitala Jakarta, iar un incendiu a izbucnit la bord, a informat purtatorul de cuvant al Agentiei nationale pentru catastrofe, Sutopo Purwo Nugroho, fara a preciza cauza tragediei.

UPDATE: Ambarcatiunea Zahro Express a luat foc la scurt timp dupa ce a plecat din portul Muara Angke, noteaza Agerpres citand agentiile straine. Potrivit politiei, cauza incendiului ar fi un scurt circuit produs la un generator.

"Toti pasagerii s-au panicat si au fugit pe punte pentru a se arunca in apa. Intr-o secunda incendiul s-a extins venind din locul unde era stocat combustibilul", a declarat un supravietuitor, Ardi, care se afla pe punte cu fiul lui.

Ambarcatiunea a fost remorcata si adusa in port. Potrivit sefului agentiei de cautare si salvare, Hendra Sudirman, la bordul vasului se aflau 248 de persoane si peste 200 au fost salvate, 32 primind ingrijiri medicale la spital.