Anchetatorii din Rio de Janeiro suspecteaza ca ambasadorul grec in Brazilia a fost ucis la cererea sotiei sale si unui ofiter de poolitie cu care aceasta avea o aventura extraconjugala, scrie vineri Globo TV, citand surse din politie, potrivit Reuters.

Ambasadorul Kyriakos Amiridis, in varsta de 59 de ani, a disparut luni noaptea. Sotia sa Francois, originara din Brazilia, a raportat miercuri disparitia. Cei doi aveau o fata in varsta de 10 ani.

Autoritatile braziliene au descoperit vineri dimineata cadavrul carbonizat al unei persoane, abandonat intr-o masina incendiata.

Politia a confirmat pentru Globo TV ca victima carbonizata a fost identificata ca fiind Amiridis.

Investigatorii au mai afirmat pentru sursa citata ca ei cred ca sotia lui Amiridis si ofiterul de politie Sergio Moreira au aranjat si, posibil, au comis crima in casa dintr-o suburbie nordica a Rio de Janeiro in care diplomatul si sotia lui locuiau.

Atat sotia lui Amiridis cat si ofiterul de politie au fost retinuti si nu se stie inca daca au angajat avocati sa ii apere. Ambasada Greciei in Brazilia a refuzat sa comenteze cazul.

Politia si reprezentantii fortelor de ordine din Rio dar si oficialii greci au refuzat sa comenteze informatiilefacute publice de postul de televiziune.

Doi alti suspecti au fost retinuti in acest dosar, insa identitatea lor nu este cunoscuta, relateaza Globo TV.

Un cadavru carbonizat a fost gasit joi seara in masina inchiriata de Amiridis si sotia lui, sub un pod din cartierul in care acestia locuisera.

Zona in care masina afost gasita este dominata de grupuri armate puternice si conectate politic, formate in mare parte din fosti sau actuali politisti si pompieri aflati in afara programului care controleaza zone vaste. Se crede ca acestia santajeaza frecvent locuitorii din zona cerandu-le taxa de protectie pentru a nu lasa gastile de traficanti de droguri sa preia controlul.

Grupurile armate si-au consolidat pozitia in Rio timp de mai multi ani, fiind adesea protejati de politicienii locali carora le promit sa astranga voturi din cartiere intregi atata vreme cat li se permite sa isi continue activitatile.u

Amiridis a fost consul al Greciei in Brazilia intee 2001-2004. Apoi a fost ambasador in Libia, din 2012, pana a reusit sa obtina postul de ambasador in Brazilia, la inceputul lui 2016.