2007 a dat Rusiei un nou parlament. 2008 va oferi Rusiei un nou presedinte. Si intrebarea - ce va fi dupa Putin? Trei momente care au marcat majoritatea prognozelor pentru noul an. Tragand linie si adunand, publicatia electronica Utro a schitat un tablou al Rusiei anului 2008.

Inceputul de an va fi marcat de o crestere a starii de tensiune in regiunile de conflict. Simbolul anului, sobolanul, isi va manifesta agresivitatea specifica.

In intreaga lume va incepe o perioada de perestroika. Isi intra in drepturi anul lui Jupiter, ceea ce inseamna ca planeta se va afla in pragul unor mari prefaceri.

Rusia va promova o intensa politica externa si va trece din starea defensiva in cea ofensiva. Vor fi dezvaluite noi programe militare, iar statul va continua sa prezinte noile realizari din domeniul inarmarii.

„Rusia va inceta sa mai traga cu ochiul la altii", este de parere astrologul Tamara Globa, adaugand ca "Rusia va fi o locomotiva pentru numeroase tari, Rusia va deveni un adevarat sprijin pentru alte state”.

In plan intern, astrologii nu prezic nimic senzational. Posibil, acest lucru se datoreaza inclusiv rezolvarii, partiale, a problemei 2008.

Astrele sustin ca 2008 este inceputul unui nou ciclu de 12 ani care va crea fundamentul de dezvoltare pentru viitorul apropiat. Majoritatea cititorilor in stele sunt de parere ca acest fundament va deveni cresterea economiei si a nivelului de trai.

„Guvernul isi va concentra atentia asupra rezolvarii problemelor sociale si a reducerii inflatiei”, anticipeaza presedintele Uniunii astrologilor profesionisti, Karina Dilanean.

Tamara Globa considera ca tara se afla in fata unor schimbari in bine, ceea ce face din Rusia un stat de nerecunoscut in urmatorii ani. „Din a doua jumatate a anului, grupul de oameni aflati la carma tarii – 4, 5 persoane – vor schimba radical legile. Legi financiare, de stat, structura tarii", explica Globa. "Impreuna cu fluxul de tineri, ei vor contrui o noua linie pentru Rusia”, crede astrologul.