Guvernul din Ungaria va aloca 365,4 miliarde de forinti (1,18 miliarde euro) pentru dezvoltarea regiunii Lacului Balaton, pana in 2020, folosind fonduri interne si ale Uniunii Europene, relateaza Portfolio.hu, citat de News.ro.

Suma este cu circa 20% mai mare fata de cea prevazuta intr-un proiect similar anuntat in 2015, dar care a fost revocat in primavara acestui an.

Obiectivele strategice ale proiectului sunt dezvoltarea economiei regiunii, a inovatiilor, a produselor sub brandul Balaton, imbunatatirea calitatii apei, siguranta, dezvoltarea regionala si a resurselor umane, dezvoltarea infrastructurii rutiere, a apei si a transporturilor aeriene si rutiere, precum si modernizarea serviciilor turistice.

Din suma totala, 263,7 miliarde forinti (850 de milioane de euro) vor proveni de la Uniunea Europeana, iar 101,7 miliarde forinti (330 de milioane de euro) de la bugetul Ungariei.

Vor fi revizuite operatiunile companiilor Balaton Boating si Heviz Lake, existand si planuri pentru cresterea traficului pe aeroportul Sarmellek din regiune.

O alta noutate este crearea unui parc tematic la Balaton, printr-o finantare de 17 miliarde de forinti (54 milioane euro).