Papa Francisc a primit, dupa slujba de Craciun din 25 decembrie, din partea redactiei braziliene a postului Radio Vatican, un tricoul echipei Chapecoense cu numarul 71, in memoria persoanelor decedate in accidentul aviatic din Columbia, a anuntat, miercuri, site-ul radiovaticana.va, citata de News.ro.

La primirea tricoului, Papa Francisc a spus ca "a fost un eveniment foarte trist" si le-a multumit tuturor celor care au fost alaturi de familiile celor decedati. Antrenorul formatiei Chapecoense, Caio Junior, si 19 dintre fotbalistii sai au decedat, la 29 noiembrie, dupa ce aeronava care ii transporta la Medellin s-a prabusit in apropierea orasului columbian. In accidentul aviatic si-au pierdut viata 71 de persoane. Lotul echipei braziliene se indrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima mansa a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o saptamana, la 7 decembrie, in Brazilia.

Asociatia sud-americana de fotbal (Conmebol) a anuntat la cateva zile dupa accident ca, la cererea formatiei Atletico Nacional, echipa Chapecoense este noua detinatoare a Cupei Americii de Sud. In urma deciziei Conmebol, Chapecoense va evolua in sezonul viitor in Copa Libertadores. Sase persoane care se aflau in avion au supravietuit: trei fotbalisti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundasii Helio Hermito Zampier Neto si Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, insotitoarea de bord Jimena Suarez si tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.