Ambasada Rusiei la Damasc a fost vizata de tiruri de obuze in doua randuri, miercuri, fara a face victime sau pagube materiale, a anuntat ministerul rus al Afacerilor Externe, care denunta o "provocare", scrie AFP.

"La 13,00 si la 13,19 ora Moscovei (10,00 si 10,19 GMT), ambasada rusa in Siria a fost bombardata de teroristi. Un obuz, care din fericire nu a explodat, a cazut in curtea interna a incintei ambasadei", a precizat ministerul, intr-un comunicat.

"Al doilea obuz a cazut in vecinatatea apropiata a teritoriului" ambasadei, a precizat ministerul, care a adaugat ca genistii au neutralizat dispozitivele.

"Consideram aceasta noua provocare a extremistilor care doresc sa arunce in aer procesul de reglementare pasnica in Siria drept o confirmare a intentiei lor de a semna teroarea si violenta" in tara, a mai spus diplomatia rusa.

Ambasada Rusiei la Damasc, instalata in cartierul Mazraa, a fost tinta tirurilor in multiple randuri in ultimii ani. In mai 2015, un barbat a fost ucis de tiruri de mortiere in apropiere de complex.

Rusia efectueaza in Siria de peste un an o campanie de bombardamente pentru a sustine trupele aliatului sau, presedintele Bashar al-Assad. Acest sprijin a permis regimului sa recucereasca din mainile rebelilor al doilea oras al tarii, Alep.