Anis Amri, tunisianul considerat principalul suspect pentru atacul cu camionul de lunea trecuta, de la Targul de Craciun din Berlin, a trecut joia trecuta prin Gara Lyon-Part-Dieu, confirma imaginile surprinse de camerele video, a anuntat o sursa apropiata anchetei, citata de AFP. Un sofer de camion roman a povestit pentru cotidianul spaniol El Mundo ca miercurea trecuta, la doua zile dupa atac, s-a intalnit cu Anis Amri pe o autostrada din Franta si, fara sa stie cine era, i-a dat acestuia indicatii cum sa ajunga la Lyon.

Anis AmriFoto: Captura YouTube

"Un barbat care corespunde criminalului a fost reperat joi, 22 decembrie, dupa-amiaza, pe perenoul garii, purtand o caciula si un rucsac", a declarat sursa citata.

Alexandru Gindea, un sofer roman, le-a povestit ziaristilor spanioli ca a stat de vorba timp de 10 minute cu tunisianul Anis Amri, teroristul considerat principalul suspect pentru atentatul de lunea trecuta, de la Targul de Craciun din Berlin. Romanul, sofer de camion, l-a intalnit pe Anis Amri miercurea trecuta, la doua zile dupa atac, pe o autostrada din Franta, si i-a dat acestuia indicatii cum sa ajunga la Lyon.

Romanul l-a intalnit pe Anis Amri miercuri, la ora 22:45, pe autostrada 20 din Franta, intre localitatile Limoges si Brive-la-Gaillarde.

Dupa ce si-a dat seama ca barbatul pe care l-a ghidat este cautat si considerat principalul suspect pentru atacul de la Berlin, romanul a anuntat politia. El este convins ca barbatul cu care a stat de vorba este Anis Amri.

Tunisianul Anis Amri, suspectat pentru atacul teorist de la Berlin, a fost impuscat mortal intr-un schimb de focuri la Milano, in noaptea de joi spre vineri.

Anis Amri a fost oprit pentru un control in jurul orei 3.00, moment in care a scos pistolul si a tras in agenti.

Tunisianul a fost impuscat mortal de un agent in perioada de proba si avand doar noua luni vechime in politie. Agentul a fost ranit la umar. Identitatea lui Amri a fost confirmata de amprente.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, anuntase joia trecuta ca Amri este "cu inalta probabilitate" autorul atentatului de la Targul de Craciun din Berlin, soldat cu 12 morti.