Egiptul a decis, la solicitarea Israelului, amanarea depunerii proiectului de rezolutie care urma sa fie dezbatut in Consiliul de Securitate ONU pe tema activitatilor de colonizare israeliene, relateaza site-ul agentiei Reuters, citat deAgerpres.

"Egiptul a amanat dezbaterea dupa o intensa campanie de lobby facuta de Israel", au declarat surse din anturajul presedintelui egiptean, Abdel Fattah al-Sisi. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, si presedintele-ales al SUA, Donald Trump, au cerut Administratiei Barack Obama sa blocheze prin veto, la Consiliul de Securitate ONU, un proiect de rezolutie care prevede incetarea activitatilor israeliene de colonizare in Cisiordania.

"Statele Unite trebuie sa blocheze prin veto proiectul de rezolutie antiisraelian dezbatut in Consiliul de Securitate ONU", a transmis Benjamin Netanyahu prin Twitter.

Egiptul a prezentat in Consiliul de Securitate ONU un proiect de rezolutie care prevede incetarea activitatilor israeliene de colonizare in Cisiordania si in Ierusalimul de Est, zone revendicate de Autoritatea Palestiniana.

Dupa cateva ore, Donald Trump, viitorul presedinte al SUA, a transmis prin Twitter si Facebook: "Rezolutia dezbatuta la Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite referitoare la Israel trebuie blocata prin veto. Asa cum Statele Unite sustin de mult timp, pacea dintre israelieni si palestinieni se va realiza doar prin negocieri directe intre parti, nu prin impunerea unor conditii de catre Natiunile Unite. Actuala situatie plaseaza Israelul intr-o pozitie delicata in negocieri si este extrem de nedreapta pentru toti israelienii", a adaugat Trump.