Fostul premier francez Manuel Valls, candidat la alegerile primare ale stangii pentru prezidentialele de anul viitor, a primit o punga de de faina in cap in timp ce participa la o actiune electorala in Strasbourg (est), transmite AFP.

Manuel VallsFoto: Captura YouTube

Un barbat de 30 de ani a reusit sa se apropie de candidat, care se pregatea sa intre intr-o cafenea pentru a se intalni cu simpatizanti.

Manuel Valls a ramas impasibil, stergandu-si fata cu o batista inainte de a intra in cladire.

Fostul prim ministru, care concureaza cu alti sase candidati pentru primarele stangii din ianuarie, a provocat stupoare saptamana trecuta cand a propus sa suprime un articol din Constitutie, "49-3", care permite adoptarea unei legi fara votul Adunarii nationale.

Ori, Valls, atunci cand era sef al guvernului, a folosit de mai multe ori aceasta arma legislativa controversata, in special pentru a impune o lege care reformeaza dreptul muncii. Aceasta ultima mare reforma din mandatul presedintelui Francois Hollande, adoptata in vara, a provocat numeroase manifestari si greve timp de mai multe luni.

"Nu uitam 49.3! Nu uitam!", a strigat barbatul care a aruncat punga cu faina, si care a fost retinut imediat de politie.