Amprentele tunisianului Anis Amri (24 de ani), considerat principalul suspect pentru atentatul de luni seara de la Berlin si cautat de politie, au fost gasite in camionul care a intrat in multime la Targul de Craciun din capitala Germaniei, a anuntat ministrul german de Interne, citat de AFP.

Anis AmriFoto: Captura YouTube

Anis Amri se afla pe lista islamistilor potential periculosi inaintea atentatului de luni, dar nu a fost niciodata retinut de autoritati.

Politia germana anuntase anterior ca portofelul si actele de identitate ale lui Anis Amri au fost gasite in camionul cu care a fost comis atacul de luni seara.

Anis Amri era cunoscut de auoritatile germane, fiind supravegheat de Centrul de lupta impotriva Terorismului si de Parchet. In anul 2016, el a fost pus sub supraveghere la Berlin, fiind suspectat ca planuia un jaf cu scopul de a face rost de bani pentru a achizitiona arme automate pe care sa le foloseasca intr-un atac. Ancheta a fost insa abandonata in luna septembrie, din lipsa de probe.

De asemenea, cererea sa de azil a fost respinsa, insa expulzarea sa a fost blocata de tara lui de origine.

In ciuda acestor suspiciuni, Anis Amri a fost lasat in libertate, lucru care a starnit furia in randul cetatenilor germani, dupa atacul de luni seara.

Presa se intreba cum de cand politia si procurorii au ignorat atat de multe semnale de avertizare.