Soferul polonez al camionului care a intrat in multime la Targul de Craciun de la Berlin, Lukasz Urban, "s-ar fi luptat pana la sfarsit" cu autorul atentatului si ar fi fost "inca in viata, in cabina, in momentul in care vehiculul a lovit oamenii", au declarat surse apropiate anchetei citate de Bild, relateaza Corriere della Sera si News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe corpul barbatului au fost descoperite "rani de cutit", a precizat aceeasi sursa, citata sub acoperirea anonimatului. "Probabil ca a fost o lupta", a spus oficialul.

Teroristul "l-a lovit de mai multe ori cu un cutit" pe polonezul de 37 de ani de la care a furat camionul. Aceeasi sursa a scris ca Urban "ar fi tras de volan" pentru a devia camionul. Cand vehiculul s-a oprit, teroristul l-a impuscat pe polonez, inainte de a fugi.

Paramedicii ajunsi la locul atacului au incercat sa ii salveze viata barbatului, dar nu au reusit.

Proprietarul firmei poloneze care detinea vehiculul, Ariel Zielinski, varul soferului, a insistat inca de la inceput ca masina a fost furata. El mai crede ca au fost mai multi teroristi care l-au atacat pe Urban, pentru ca acesta era un barbat masiv, de 120 de kilograme si 183 de centimetri inaltime.

Datele GPS sugereaza ca vehiculul a fost furat intre 15 si 16 ora locala (16 si 17 ora Romaniei). La ora locala 15.19 (16.19 ora Romaniei) si 15.44 (16.44 ora Romaniei) au existat tentative esuate de a porni camionul. Fie a fost vorba de atacatorul care a incercat sa il fure, fie de soferul polonez care incerca sa scape.

Camionul s-a deplasat apoi spre Targul de Craciun pana la ora locala 17 (18 ora Romaniei), apoi a facut o pauza de o jumatate de ora.

Potrivit presei, modul in care s-a deplasat camionul sugereaza ca soferul era incepator si a "inecat" motorul.