Doi dintre fiii presedintelui ales al SUA, Donald Trump, fac parte dintr-o noua organizatie caritabila ce primeste donatii de cel putin un milion de dolari de persoana de la cei care doresc sa aiba acces la o receptie privata la care ia parte si viitorul ocupant al Casei Albe, arata Centrul pentru Integritate Publica (CPI), citat de AFP.

Intr-un raport publicat marti, CPI dezvaluie ca Opening Day Fundation, nume ce face referire la investirea din ianuarie a presedintelui ales, a fost formata in Texas, in data de 14 decembrie, si ca Donald Jr. Trump si Eric Trump sunt doi dintre cei patru directori ai organizatiei.

In prezentarea online a fundatiei se arata ca beneficiile le sunt rezervate ONG-urilor "specializate in conservare" si care isi asuma "responsabilitatea de a proteja si pastra" natura americana, citand traditiile legate de vanatoare si pescuit. Evenimentul e prevazut pentru seara de 21 ianuarie si ar avea loc intr-un centru de conferinte din Washington, potrivit Agerpres.

Donatorii ce dau dovada de cea mai mare generozitate vor avea acces la o receptie privata si la o oportunitate foto alaturi de presedintele Trump, vor primi cate o chitara cu dedicatie din partea unui artist ce va sustine in acea seara un recital si vor putea merge la o partida de vanatoare sau pescuit fie cu Donald Jr., fie cu Eric Trump, potrivit raportului CPI.

Echipa presedintelui ales a negat acuzatiile de trafic de influenta. "Donald Trump Jr. si Eric Trump sunt mari amatori de iesiri in aer liber si sustinatori ai eforturilor pentru conservare, lucruri ce corespund obiectivelor acestui eveniment, desi ei nu sunt implicati in niciun fel. Evenimentul Opening Day si detaliile care au fost facute publice sunt doar niste planuri preliminarii care nu au fost nici concepute, nici aprobate de familia Trump", a spus Hope Hicks, purtatoarea de cuvant a echipei de tranzitie a lui Donald Trump.

Larry Noble, directorul juridic al Campaign Legal Center, organizatie ce urmareste cazuri de abuz si de coruptie, a declarat, pentru AFP, ca "Donald Trump si familia Trump folosesc o noua organizatie pentru a strange fonduri in valoare de milioane de dolari, cu scopul vag schitat de a dona acesti bani unor organizatii caritabile, lucru care nu pare decat un mod de a vinde influenta si posibilitatea de a oferi o intalnire cu presedintele".