Autorul focurilor de arma dintr-un centru islamic din Zurich (nordul Elvetiei) era un elvetian de 24 de ani cu origini ganeze, adept al ocultismului, care s-a sinucis dupa agresiune, a declarat marti politia, citata de AFP.

Intr-o conferinta de presa, anchetatorii au afirmat ca agresorul a mai ucis duminica un barbat de 24 de ani pe care il cunostea, cu lovituri de cutit.

"Nu cunoastem pentru moment motivele. (...) Simboluri corespunzatoare (ocultismului) au fost gasite asupra lui", a declarat seful politiei din cantonul Zurich, Christiane Lentjes Meili, intr-o conferinta de presa.

Potrivit anchetatorilor, nimic nu indica in prezent vreo legatura cu terorismul sau extrema dreapta.

Nu se stie nici daca ucigasul suferea de probleme psihice.

Anchetatorii cred ca acesta traia singur si mai avusese probleme cu politia. El lucrase intr-un magazin, dar demisionase vinerea trecuta, a precizat Lentjes Meili.

Barbatul, imbracat in intregime in negru, cu capul acoperit cu o caciula de lana, a intrat luni, in jurul orei 17,30 (16,30 GMT) intr-o sala de rugaciuni dintr-un centru islamic de pe strada Eisgasse, in apropiere de gara centrala din Zurich.

Acesta a tras mai multe gloante, ranind trei musulmani, cu varstele de 30, 35 si 56 de ani. Nu se cunoaste nici identitatea victimelor.

Cei trei barbati au fost operati si sunt in afara oricarui pericol.