Principalul suspect in atacul cu camion din Berlin este un solicitant de azil pakistanez care neaga insa ca a comis acest atentat, a precizat marti ministrul german de Interne, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit lui Thomas de Maiziere, suspectul este "a priori pakistanez. A ajuns in Germania de Sfantul Silvestru, in 31 decembrie 2015, si a fost inregistrat inainte sa reapara la Berlin in februarie".

Politia germana crede insa ca nu pakistanezul este vinovat de comiterea atentatului, dupa cum scrie, citand surse de rang inalt, cotidianul Die Welt, citat de Reuters.

"Am arestat persoana gresita", a declarat un politist de rang inalt. "Si, de aceea, o noua situatie. Adevaratul vinovat este inca inarmat, liber si poate provoca pagube noi", a afirmat sursa citata.

Seful politiei berlineze, Klaus Kandt, a declarat si el ca "nu este sigur" ca pakistanezul retinut este soferul camionului care a intrat in multime in piata berlineza.

"Efectiv, nu este sigur ca el este soferul", a spus Kandt, sugerand ca adevaratul vinovat ar putea fi in continuare in libertate.

Ministrul precizase anterior ca cererea sa de azil "nu a fost inca transata", in conditiile in care autoritatile nu l-au putut interoga din cauza ca nu avea un traducator.

"Neaga crima. Ancheta continua", a adaugat ministrul.

Acesta a subliniat ca "nu exista nicio indoiala ca este vorba de un atentat".

Bilantul anuntat de ministru este urmatorul: 12 morti, 48 de raniti, dintre care 18 in stare grava. "Putine victime au fost identificate", a adaugat el.

Ministrul a confirmat si ca cetateanul polonez gasit mort in cabina a fost impuscat.

Ministrul nu a explicat prezenta sa in camionul inmatriculat in Polonia, in conditiile in care proprietarul vehiculului spune ca nu a mai intrat in contact cu soferul polonez de luni dupa-amiaza.