Seful diplomatiei ruse Sergei Lavrov a transmis marti un apel catre omologul sau turc, cerandu-i sa "nu faca concesii teroristilor" in criza siriana, informeaza AFP.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

"Sper ca discutiile noastre si urmatoarea reuniune tripartita cu omologul nostru iranian ne vor permite sa ajungem la acorduri care vor avnasa procesul de pace sirian (...), insa fara a face concesii teroristilor", a declarat Lavrov , in timpul unei intalniri cu omologul sau turc, Mevlut Cavusoglu, la o zi dupa asasinarea ambasadorului rus in Turcia.

La rindul sau, Cavusoglu a reiterat dorinta Turciei de a "continua activitatea comuna pentru reglementarile politice din Siria, precum si asupra dezvoltarii relatiilor bilaterale globale."

Reuniunea de la Moscova are loc la o zi dupa asasinarea la Ankara a ambasadorului rus in Turcia, Andrei Karlov, impuscat mortal de un politist turc in timp ce vorbea la deschiderea unei expozitii de arta.

"Scopul principal al atacatorului a fost de a afecta relatiile ruso-turce si de a compromite progresele realizate recent prin eforturile noastre comune", a declarat Cavusoglu.

"Atat Rusia cat si Turcia sunt constiente de faptul ca nu trebuie sa permitem autorilor unor crime sa isi atinga scopul", a spus el.

Recomandare de lectura: