Soferul camionului care a intrat in multime luni seara, la Targul de Craciun din Berlin, omorand 12 oameni si ranind alti 48, ar fi un imigrant din Afghanistan sau Pakistan, care a intrat in februarie in Germania, ca refugiat, scrie presa germana, citata de Reuters. El ar fi fost retinut dupa atac, ca suspect, desi initial reusise sa fuga. Politia germana nu a confirmat nationalitatea barbatului si nici ca a arestat un suspect, anuntand doar ca soferul camionului a reusit sa fuga dupa atac. In cabina camionului a fost gasit un barbat care este cetatean polonez, mort, insa politia spune ca nu el este cel care conducea camionul.

Atac terorist la targul de Craciun din BerlinFoto: Captura Youtube.com

--------------------

Ora 11:34: Barbatul gasit mort in cabina camionului, cetatean polonez, a fost impuscat, potrivit Focus Online. Politia a dat asigurari ca barbatul este o victima, nu autorul atacului.

Ora 11:18: Autorul atacului ar fi un imigrant pakistanez in varsta de 23 de ani, a declarat o sursa din serviciile de securitate germane pentru Reuters.

Recomandare de lectura:

Camionul a intrat in multime aproape de ora locala 20:00 (21:00 - ora Romaniei) la Targul de Craciun organizat pe Budapester Strasse, langa Gedachtniskirche, Biserica Amintirii, in centrul fostului Berlin de Vest, langa Kurfurstendamm, la o ora cand targul era aglomerat.

Camionul care a intrat luni seara in multime apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk, a scris presa germana. Patronul companiei a confirmat pentru AFP ca soferul camionului a disparut.