Se pare ca tragatorul care l-a ucis pe ambasadorul rus in Turcia, luni, a apartinut retelei clericului Fethullah Gulen, care se crede ca a stat in spatele puciului organizat in Turcia in luna iulie, a declarat un oficial de securitate, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Asasinul a fost anchetat de posibile legaturi cu tentativa de lovitura de stat din Turcia, dar a fost gasit nevinovat

Oficialul, care a refuzat sa fie identificat, a declarat ca ancheta actuala a fost axata pe legaturile asasinului cu reteaua lui Fethullah.

Guvernul spune ca Gulen, care a trait intr-un exil auto-impus in Pennsylvania, SUA din anul 1999, a creat o "retea paralela" in cadrul politiei, armatei, in serviciile judiciare si civile, concentrate pe distrugerea statului. Cu toate acestea, clericul neaga afirmatiile.

Presedintele Tayyip Erdogan a identificat atacatorul, ucis mai tarziu de fortele de securitate, drept un membru al serviciilor de securitate din politia Ankarei, care a petrecut intre un an si jumatate si doi ani in acest serviciu.

Fethullah Gulen condamna insa categoric uciderea ambasadorului si sustine ca nu a avut niciun amestec in acest "act atroce"

Fethullah Gulen nu a avut nicio legatura cu asasinarea ambasadorului Rusiei in Turcia si condamna cu fermitate uciderea, a declarat un functionar care ii ofera consultanta in probleme de mass-media, citat de Reuters.

Consilierul Alp Aslandogan a declarat pentru Reuters ca aceste "semne foarte puternice", care indica ca tragatorul care l-a ucis pe ambasador, au apartinut retelei lui Gulen sunt de luat in ras si destinate sa musamalizeze lipsa securitatii.

"Domnul Gulen condamna categoric acest act atroce", a spus Aslandogan.