Cel putin 5 persoane au fost omorate si mai multe persoane au fost ranite intr-un atac comis duminica de catre barbati inarmati in orasul Karak din sudul Iordaniei, au declarat surse din serviciul de securitate pentru Reuters. Sursele au mai precizat ca o femeie de origine canadiana a fost omorata in schimbul de focuri cu politia si se crede ca mai multi turisti sunt blocati in castelul in care s-au refugiat atacatorii si care se afla acum sub asediul fortelor politiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ora 18:03 Se inregistreaza la ora actuala cel putin 7 morti: 4 politisti, 2 civili iordanieni si o turista canadiana., informeaza AFP.

Sursele au mai precizat ca o femeie de origine canadiana a fost omorata in schimbul de focuri cu politia si se crede ca mai multi turisti sunt blocati in castel.

Patru politisti au fost omorati de atacatori, inainte ca acestia sa se refugieze in castel, se arata intr-o declaratie de presa a politiei.

Potrivit surselor, fortele de ordine asediaza un castel din perioada Cruciadelor, obiectiv turistic faimos din orasul montan, unde s-au refugiat atactorii si de unde au deschis focul asupra politiei.

Premierul Hani al Mulki a spus parlamentului ca "un numar de membri personalului de securitate" a fost omorat si ca, la aceasta ora, castelul este asediat de politie.

Politia a precizat ca atacatorii au deschis focul asupra politistilor inainte de intre in castelul amplasat in varful unei coline.

Identitatea si apartenenta atacatorilor nu este clara la aceasta ora.