Un atacator sinucigas a omorat duminica cel putin 43 de soldati in orasul port Aden, din sudul Yemenului, au anuntat autoritatile, citate de Reuters. Atacul are loc la o saptamana dupa ce un atac al militantilor Statului islamic a omorat 50 de soldati.

Un kamikaze si-a detonat incarcatura de explozibil pe care o avea asupra sa in momentul in care mai multi militari erau adunati pentru a-si ridica solda lunara intr-o baza din districtul Maksar.

Aden, al doilea oras ca marime din Yemen, este capitala temporara a guvernului recunoscut international, aflat in exil in Arabia Saudita. Administratia face efoturi pentru restabilirea controlului asupra orasului, in timp ce militantii au lansat in ltima perioada zeci de atacuri asupra fortelor oficiale.

Atentatul de duminica vine la opt zile dupa un atac similar la 10 decembrie, revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI) si soldat cu 48 de morti in randul unor soldati adunati de asemenea sa isi incaseze solda.

Al-Qaida si Statul Islamic au exploatat cei aproape 2 ani de razboi din Yemen pentru a-si inmulti actiunile, in special impotriva fortelor guvernamentale, potrivit AFP.