O explozie a zguduit vineri un comisariat din Damasc dupa ce o centura exploziva purtata de o fetita de 7 ani a fost declansata de la distanta, scrie ziarul apropiat puterii al-Watan, preluat de AFP.

"O fetita de 7 ani a intrat in sectia de politie din cartierul Midan din Damasc purtand o centura exploziva care a fost declansata de la distanta", potrivit primelor elemente ale anchetei politiei preluate de cotidian pe pagina sa de Facebook.

Copilul a afirmat ca s-a pierdut si a cerut sa mearga la toaleta, unde centura a fost activata. Trei politisti au fost raniti, potrivit al-Watan.

Anterior, agentia oficiala de presa Sana a vorbit despre "informatii privind o explozie terorista la sectia de politie".

Este pentru prima oara in Siria cand un copil este folosit pentru a comite un atentat cu centura exploziva.

Observatorul sirian pentru drepturile omului a confirmat explozia, afirmand ca o "femeie" a murit, fara a putea preciza daca este vorba de un kamikaze sau o victima care se afla la locul exploziei.

Atentatele raman rare in Damasc, oras controlat de regimul presedintelui Bashar al-Assad, desi capitala este uneori tinta tirurilor de obuz lansate de rebelii care controleaza o serie de localitati din regiune.