Starea de urgenta a fost prelungita in Franta pana in iulie 2017, dupa alegerile prezidentiale si legislative, din cauza unei amenintari teroriste "fara precedent", Senatul francez aproband joi cu larga majoritate de voturi aceasta a cincea prelungire a termenului dupa atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Adunarea Nationala aprobase de asemenea aceasta prelungire cu cateva zile mai devreme. Cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale vor avea loc intre 23 aprilie si 7 mai 2017, iar alegerile legislative in 11 si 18 iunie.

"Intensa perioada electorala in care intram creste riscul trecerii la actiuni ale teroristilor", a declarat ministrul de interne Bruno Le Roux. "Amenintarea nu a scazut in intensitate si am comite o grava eroare daca ne-am cobori garda", a adaugat el. Starea de urgenta, decretata de presedintele francez Francois Hollande la 13 noiembrie 2015 dupa atentatele soldate cu 130 de morti la Paris si in regiunea pariziana, fusese deja prelungita de patru ori, mai ales dupa atentatul din 14 iulie la Nisa (86 de morti).