Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat joi dupa-amiaza ca evenimentele care au loc in metropola asediata reprezinta un moment istoric, iar lumea va fi una diferita dupa "eliberarea Alepului".

HotNews.roFoto: Hotnews

Declaratia presedintelui apare intr-o inregistrare video postata pe Twitter, scrie News.ro citand Reuters.

"Ce se intampla astazi reprezinta o istorie scrisa de fiecare cetatean sirian. Scrierea acestei istorii nu a inceput astazi, ci a inceput in urma cu sase ani odata cu criza si razboiul lansat impotriva Siriei", sustine presedintele Assad.

Activistii au anuntat continuarea operatiunii de evacuare a catorva mii de civili si luptatori rebeli din ultimele bastioane asediate ale metropolei Alep. Potrivit unor surse, numarul persoanelor evacuate ar putea sa ajunga la 80.000 sau 100.000.

Cu privire la evenimentele care au loc in Alep, presedintele sirian a facut trimitere la momente istorice precum nasterea lui Iisus Hristos, aparitia profetului Mahomed si caderea URSS.

"Istoria nu va mai fi la fel... cred ca eliberarea Alepului va spune nu doar ca situatia siriana este una diferita, dar situatia regionala si internationala se va schimba. Istoria care se face acum este mai mare decat orice felicitari pe care le-am primi", a declarat Bashar al-Assad.

Trupele guvernamentale siriene au fost sustinute de militiile siite iraniene, de aliatii rusi, precum si de gruparea Hezbollah in ofensiva extrem de sangeroasa asupra metropolei Alep.