Israelul va riposta la orice amenintare din partea Iranului, a avertizat premierul Benjamin Netanyahu, in contextul consolidarii influentei iraniene in Siria si in Liban, in apropierea frontierelor israeliene, relateaza cotidianul The Jerusalem Post, citata de Agerpres.

In cursul unei vizite in Kazahstan, Benjamin Netanyahu a fost intrebat ce mesaj ar transmite Iranului.

Netanyahu a adresat urmatorul avertisment liderilor regimului islamist de la Teheran: "Nu ne amenintati; nu suntem un iepure, suntem un tigru. Daca ne amenintati, va puneti singuri in pericol".

Iranul a avertizat in mai multe randuri ca vrea distrugerea Israelului. Intrebat daca este intr-adevar convins ca regimul islamist iranian vrea distrugerea Israelului, Netanyahu a raspuns: "Da, cred acest lucru".

Israelul este preocupat ca victoriile obtinute recent de armata siriana in regiunea Alep vor creste influenta Iranului in apropierea frontierelor sale. Membri ai Gardienilor Revolutiei iraniene au fost detasati in Siria pentru a oferi sustinere trupelor guvernamentale in razboiul civil. Iranul este principalul sustinator regional al Administratiei Bashar al-Assad. In plus, Iranul ofera sustinere financiara si logistica miscarii siite libaneze Hezbollah, activa in sudul Libanului, la frontiera cu Israelul.