Ivanka Trump ar urma sa joace un rol activ in administratia tatalui ei si sa exercite o parte din sarcinile care-i revin in mod normal Primei Doamne, relateaza CNN, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Consilieri din echipa de tranzitie pregatesc deja un "Birou al Primei Familii" in Aripa de Vest a Casei Albe, unde se afla in prezent Biroul Primei Doamne, au declarat surse la curent cu acest plan pentru CNN.

Melania Trump ar urma sa joace si ea un rol la Casa Alba. Insa Ivanka ar urma sa ocupe si ea un loc important. O sursa a declarat pentru CNN ca Ivanka ar putea sa joace partea de gazda la Washington si sa fie consiliera tatalui ei in probleme precum concediul familial si modificarile climatice.

"Nicio decizie nu a fost luata cu privire la rolul Ivankai", a declarat pentru CNN Hope Hicks, o purtatoare de cuvant a lui Trump. Titlurile Ivankai si sotului ei, Jared Kushner, nu au fost stabilite.

Insa Kushner, un editor si om de afaceri, urmeaza aa aiba un rol in afara "biroului familiei", un ultim indiciu acesta ca ar putea sa aiba legaturi cu Aripa de Vest a Casei Albe.

Kushner a jucat un rol-cheie in campania electorala a lui Trump, alaturi de ceilalti trei copii adulti ai presedintelui-ales - Donald Jr., Eric, si Ivanka.

Trump a anuntat ca Don Jr si Eric vor pastra controlul asupra operatiunilor afacerii sale in timp ce se va afla la Casa Alba, iar Kushner si Ivanka ar urma sa se mute la Washington si sa lucreze indeaproape cu el in Guvern.

Cuplul si-a petrecut duminica in cautarea unei locuinte in Georgetown, un cartier in nord-vestul Washingtonului, au declarat alte doua surse pentru CNN.

"Doi dintre copiii mei, Don si Eric, plus directori, le vor gestiona. Nicio noua afacere nu va fi facuta in timpul mandatului(elor) meu (mele)", a anuntat Trump intr-un mesaj postat pe Twitter.