Administratia Obama e emis o regula finala, conceputa pentru a bloca statele federale de la retinerea surselor de bani (Title X), destinate pentru clinica Planned Parenthood si alte clinici de planificare familiala, anunta Reuters.

Noua regula, emisa de Departamentul de Sanatate si Servicii Umane din SUA, este proiectata pentru a clarifica reglementarile ce vizeaza Title X si pentru "protejarea accesului la serviciile de planificare familiala", potrivit unei declaratii a departamentului.

"Aceasta regula va consolida accesul la serviciile esentiale, precum cele pentru cancer sau cele privind contraceptia pacientilor vulnerabili din aceasta tara", a declarat Dr. Karen Scott, director medical al HHS.

Masura a fost vazuta ca un ultim efort venit din partea administratiei Obama si prevede fonduri pentru aproape 4.000 de clinici, care deservesc mai mult de patru milioane de oameni in fiecare an.

"Regula administratiei Obama clarifica ca este impotriva legii sa blochezi accesul catre un centru de sanatate, intrucat organizatia ofera, de asemenea, avortul sigur si legal", a mentional Planned Parenthood intr-o declaratie.