Presedintele Partidului Liberal de la Chisinau, Mihai Ghimpu, il invita pe Traian Basescu "sa-si bata capul de partidul lui, eu nu ma amestec in partidul lui si nici el nu are ce se amesteca in partidul nostru". Ghimpu afirma, intr-un interviu pentru Europa Libera, referindu-se la liderul PMP, ca "Daca va veni ziua, voi scoate si eu, am multe ce spune, dar nu vreau sa o fac." Reactia lui Ghimpu vine dupa ce Traian Basescu a criticat PL pentru retragerea sprijinului politic pentru ministrul Apararii, Anatol Salaru.

Mihai Ghimpu si Traian BasescuFoto: Presidency.ro

"Cred ca este o mare greseala retragerea sprijinului politic de catre PL pentru domnul ministru Salaru. E singurul ministrul care a avut curajul sa-l infrunte pe Dodon intr-un fel sau altul", a decarat Traian Basescu pentru Pro TV.

Ministrul moldovean al Apararii, Anatol Salaru, a anuntat ca Biroul politic al Partidului Liberal a decis sa-i retraga sprijinul pentru a mai face parte din Guvern: "Am fost invinuit ca vreau sa rup partidul", a declarat Salaru pentru Europa Libera, criticandu-l, la randul sau, pe liderul liberal Mihai Ghimpu ca si-ar fi pus "ambitiile si interesul lui personal mai presus."

Mihai Ghimpu sustine ca Anatol Salaru ar fi incercat sa determine mai multi membri ai PL, inclusiv deputati, sa plece din partid.

Mihai Ghimpu, fost presedinte al Parlamentului Republicii Moldova si fost candidat al PL la alegerile prezidentiale din acest an, i-a transmis fostului presedinte al Romaniei ca "Basescu sa-si bata capul de partidul lui, eu nu ma amestec in partidul lui si nici el nu are ce se amesteca in partidul nostru. Daca va veni ziua, voi scoate si eu, am multe ce spune, dar nu vreau sa o fac. Eu, in comparatie cu dumnealui, sunt un om mai responsabil, oricum, il respect ca a fost presedintele Romaniei si tac niste lucruri pe care pot sa le spun. Sa isi caute de treaba. Tot il invinuia si el pe Salaru, cand a facut apel sa iasa lumea la votare, a zis. . Si cat au luat ei? Mai putin decat 1,8%, partidul lui Basescu."

Liderul Partidului Liberal de la Chisinau mai spune, in interviul pentru Europa Libera, ca "Daca intrebati orice membru, Salaru cu partidul nu prea a avut treaba. Daca ati observat, el cu PR s-a ocupat. El nici in campanie, nici pana la campanie... Partidul nu a depins niciodata de Anatol Salaru, cum am fost puternici, asa si suntem o echipa puternica. Si aceasta am demonstrat. El a inceput sa spuna, sa nu recunoasca: . Bine, domnule, daca e vorba convocare, de ce nu ai discutat la birou, aici, daca tu esti convin ca asa trebuie? Aici deschis catre toata echipa, argumentat, dar pe la spate? Daca ai discutat, cum stim ca ai discutat despre convocarea congresului, e adevarat ce spun oamenii? Nu aveai ce discuta despre convocarea congresului pe la spate, dar la sedinta Biroului politic, ca trebuie congres, ca trebuie un audit politic din afara? Dar unde s-a mai auzit in lume sa vina din afara alte partide? Cine? Putin, Medvedev, Basescu, care acum il apara? Cine sa faca audit la partid? Noi facem singuri, discutam, facem analiza si vom decide. Ati observat toate interviurile acestea ale lui de peste tot, el parca nu era nici pe pamant, nici nicaieri, nu stia ce spune, ce face. Posibil ca s-a intamplat ceva cu dansul. Relatia mea cu dansul e una, dar partidul e cu totul alta."

Intrebat si daca "acest curent unionist se stinge", Ghimpu a raspuns ca "Nu. Curentul unionist s-a aprins si se va duce pana va arde flacara Partidului Liberal. Nu Basescu, Salaru sau altcineva."